Balfolk met Wouter en de Draak

Op het volgende bal van Balhalla ontvangen we Wouter en de Draak, die ongetwijfeld voor een fantastische dansavond zullen zorgen.

Donderdag 8 juni zijn jullie welkom in het Paulus huis te Gent (Patijntjestraat 27), gelegen op 5 minuten wandelen van het station Gent-Sint-Pieters.

We vliegen er vroeg in en starten om 19:00 uur met een dansinitiatie, gevolgd door het bal met Wouter en de Draak van 20:00 uur tot 22:00 uur. Daarna sluiten we af met een dansbare jam. De beoogde eindtijd is 23:00 uur, een redelijk uur om nog de trein terug naar huis te nemen of voor wie de volgende dag weer vroeg uit de veren moet.

Balhalla is een groep vrienden die houden van balfolk dansen, en daar graag meer mogelijkheden voor willen creëren in Gent. Met jullie aanwezigheid kunnen we hopelijk nog vele bals organiseren!

Aankomende bals

  1. Filippo Gambetta duo

Praktische informatie

Wanneer
Waar
Paulus huis
Patijntjestraat 27
9000 Gent
toon op Google Maps
Prijs
Voorverkoop Aan de kassa
Standaard € 11,00 € 12,00
Student € 10,00 € 11,00
Support € 15,00 € 15,00
Programma
  1. Deuren open
  2. Initiatie
  3. Bal met Wouter en de Draak
  4. Jam
  5. Einde

Wouter en de Draak

Wouter en de Draak

Joris Alblas (DADGAD-gitaar) en Wouter Kuyper bezorgen dansers en luisteraars "zo'n fijne kriebel in hun buik" (Folkforum.nl) met hun luisterrijke muziek. De sterke combinatie van trekharmonica en gitaar vormt het vertrekpunt voor hun veelzijdige dansmuziek. Een optreden van Wouter en de Draak dompelt haar publiek in een heel palet aan kleuren; van betoverend intieme mazurka's tot swingende scottisches met alle registers open. In de gelijkwaardige symbiose van beide instrumenten is een grote rol voor Joris' DADGAD-gitaar weggelegd; misschien is het daarom dat "Iers" nooit heel ver weg ligt in hun sound. Wouters sterke trekzakspel is verfrissend en heeft zijn wortels in de folkmuziek van West-Europa. Hun gezamenlijke voorliefde voor Bretonse muziek hoor je terug in dansen zoals de Gavotte de Montagne, Andro, Hanterdro, Gavotte de l'Aven of een Kost ar c'hoad die naast de gebruikelijke balfolk-ritmes op hun setlist staan.

Tickets

We hebben ervoor gekozen om verschillende soorten tickets aan te bieden voor onze bals. Naast het gewone standaard ticket is er ook een studententicket aan gereduceerde prijs bij vertoon van de studentenkaart, en een "support ticket" die onze organisatie helpt om in de toekomst meer bals te kunnen organiseren en om de artiesten een eerlijke verloning te geven.

Naast een support ticket is er nog een andere manier om ons te ondersteunen: zoveel mogelijk mensen op de hoogte brengen van dit bal en hen dan ook te overtuigen om mee te komen naar dit hopelijk fantastisch folk dansfeest.

De voorverkoop eindigt op . Dit laat ons toe alle overschrijvingen op tijd te ontvangen.

Natuurlijk is het ook mogelijk aan de kassa te betalen indien tickets nog niet uitverkocht zijn tijdens de voorverkoop.